Ce își dorește Generația Y, aflată la început de drum în cariera

Publicatia online de business Wall-Street.ro a publicat recent rezultatele studiului realizat de APT Group, pe baza chestionarelor completate de studentii participanti la proiectul SIMACTIV, de acces pe piaţa muncii pentru studenţi - tranziţie de la şcoală la viaţa activă.

Studiul a fost realizat pe baza raspunsurilor a 226 de studenti in anul intai si al doilea la facultati specializate in psihologie, IT si utilaj tehnologic si este parte dintr-un proiect POSDRU care a vizat dezvoltarea aptitudinilor de munca ale persoanelor aflate in situatia de tranzitie de la scoala la viata activa.

Astfel, 21% dintre respondenti considera ca primul criteriu in alegerea unei cariere este echilibrul dintre viata personala si cea profesionala. In topul importantei tinerii au nominalizat si specializarea in domeniul ales (19%), posibilitatea construirii unei baze financiare solide (16%), precum si sansa deschiderii unei afacerii proprii (10%).

Pe urmatoarele locuri, pentru studenti importante sunt provocarile profesionale (8%), obtinerea unui post managerial sau a unor distinctii inalte (7%) si oportunitatea de a contribui la dezvoltarea societatii (7%).

De asemenea, tinerii isi doresc un job prin care pot calatori in afara tarii (5%), au sansa sa creeze sau sa dezvolte produse noi (4%) sau chiar se pot stabili in straintate (3%).

Articolul integral poate fi citit aici.