Loading...

Extreme salariale: pe ora, cat un salariu minim pe economie

Postul de televiziune ProTV a difuzat miercuri, 17 iunie, un scurt reportaj: ”Unde lucreaza cel mai bine platit roman, cu leafa de 180.000 de euro pe luna. TOPUL celor mai mari salarii declarate la FISC”. Din datele ANAF rezultă că, în top 3 se află un angajat in domeniul imobiliar (care a incasat, doar din salariu, 2,2 milioane de euro în 2014), urmat de un angajat in domeniul instalatiilor electrice și de un consultant de afaceri. La asa salarii, numai pentru cei trei, statul a incasat anul trecut impozite si contributii de peste 2,5 milioane de euro. Domeniul imobiliar este pe primul loc in topul celor mai mari salarii declarate la FISC.

Intervievată de reporterul ProTV, Sorina Donisa, CEO APT Group, a explicat că este vorba doar despre niște excepții, date de cumularea cu salariul a unor bonusuri de performanță punctuale. Cu siguranta, in Romania, nu exista asemenea salarii lunare. Sunt probabil bonusuri oferite pentru performanta sau alte forme de compensatie, care au fost declarate ca salarii.”

Doar 4% din totalul celor 4,2 milioane de angajati au venituri lunare de peste 5.000 de lei. Salariul mediu brut in Romania este de putin peste 2.500 de lei pe luna.

“Cele mai bune salarii sunt in industriile care au mare cautare. In IT sunt manageri cu salarii mari. O duc mai bine cu aceste salarii in Romania, decat daca s-ar duce in strainatate.”, a menționat reprezentantul APT.

Pe domenii, cel mai bine platiti angajati lucreaza si in industria extractiva, banci, asigurari, marketing si industria tutunului sau in aviatie.

Știrea poate fi vizionată integral aici.

2018-03-12T12:32:25+00:00