Loading...

Limba romana, un test dificil?

Canalul tv de stiri DIGI 24 a difuzat joi, 13 noiembrie, o stire pe tema testelor de limba romana, prin care trebuie candidatii sa treaca, pentru a se angaja in anumite locuri de munca, al caror specific solicita o cunoastere nuantata a limbii romane. Echipa DIGI 24 a solicitat un punct de vedere si de la expertii APT in Resurse Umane.

Noi dăm inclusiv, de exemplu, teste de limba străină, avem pretenţia ca aceşti candidaţi să se descurce bine şi în limba română, dar am avut surprize să vedem că anumiţi candidaţi au avut dificultăţi în a trece şi a parcurge aceste teste, chiar şi cu studii superioare”, spune Sorina Donisa, director general al unei companii de recrutare.

De exemplu, Mădălina Gugu este una dintre angajatele care a trecut un astfel de test. Într-unul din acestea, a ales sinonimele corecte, în trei minute, pentru 15 termeni.

„A fost un test de vocabular, prin care se observă capacitatea mea de a testa sinonimele, antonimele în anumite situaţii. Mie mi s-au părut interesante, mai ales că au fost contratimp”, spune Madalina Gugu, angajata unei firme de servicii.

Testul de limba română, declară specialiştii în recrutare, se impune din cauza dificultăţilor unor tineri de a se exprima corect în limba română. Lipsesc lecturile copilăriei şi un vocabular adecvat şi dezvoltat.

Se poate viziona intreaga stire, aici.

2018-03-12T13:58:34+00:00